24.2 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneGemeente Deurne positief over uitbreidingsplannen Green Valley Estate

Gemeente Deurne positief over uitbreidingsplannen Green Valley Estate

Deurne is sinds anderhalf jaar weer het middelpunt van de paardenwereld dankzij Green Valley Estate. Verschillende grote nationale en internationale spring-, dressuur- en menwedstrijden vonden afgelopen tijd plaats op het terrein aan de Bruggensweg 11a. Naast het Mierlose Concours Hippique dat naar Deurne kwam, zal komend jaar ook Jumping Indoor Leunen verhuizen naar Green Valley Estate en daar plaatsvinden van 5 tot en met 8 januari 2023.

Maar daar blijft het niet bij. Want als het aan de eigenaren ligt, wordt het aanbod bij het centrum voor paarden- en ruitersport nog groter en breder. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de plannen van ondernemersfamilie Van den Eijnden. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om te beslissen of de uitbreiding door mag gaan.

‘Grooms’
In de toekomst zouden er bij Green Valley Estate mogelijkheden moeten komen voor overnachting van de zogeheten ‘grooms’ die de verzorging van de paarden als taak hebben. Daarnaast is er het plan om een behandelruimte voor fysiotherapie en een trainingsruimte te creëren. De faciliteiten zijn alleen bedoeld voor personen die ook paarden trainen op de locatie.

Winkels
Ook wil de familie Van den Eijnden een winkel op het terrein die gericht is op de ruitersport en het onderhoud van paarden. Daar zouden producten als stalbenodigdheden, voer en voedingssupplementen kunnen worden verkocht. Een tweede kleinere winkel zou zich gaan toeleggen op streekproducten in combinatie met een horeca-activiteit.

Grotere binnenrijhal
Bij de plannen voor het centrum staat ook een uitbreiding van de binnenrijhal van 3268m2 op de wensenlijst. Daar moeten dan twee stapmolens in komen die een diameter hebben van respectievelijk 6 meter en 9 meter. Daarnaast willen de ondernemers het keuren en houden van veilingen voor de paardensport mogelijk maken bij Green Valley Estate.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen