2.6 C
Deurne
maandag 5 december 2022
Home- DeurneGemeente Deurne wil ook naar schonere en veiligere manier mestbewerking

Gemeente Deurne wil ook naar schonere en veiligere manier mestbewerking

Onlangs heeft de Provincie haar visie gegeven op een toekomstige manier van mestbewerking, die moet schoner en veiliger. De gemeente Deurne heeft besloten om mee te gaan in deze visie.

De huidige manier van mestbewerking is niet langer houdbaar, stelt de gemeente. Vervuiling van lucht, bodem en water, mestfraude en overlast komen niet voor niets zo vaak in het nieuws.
Innovatie bij mestbewerking komt tot dusver onvoldoende van de grond. Volgens het college raakt de nieuwe visie in grote lijnen de essentie van een betere manier van mestbewerking dan nu het geval is.

Enkel nog een visie
Het gaat enkel nog om een visie. Om deze uit te werken tot concrete normen, wil de gemeente de komende tijd in gesprek met andere gemeenten in de Metropool Regio Eindhoven (MRE). Tot die tijd wordt deze visie gebruikt als zogenaamd referentie document en zullen ondernemers aangemoedigd worden om deze bij nieuwe aanvragen als uitgangspunt te nemen. Er is nog niet vastgelegd waar in de toekomst mestbewerking plaats mag vinden. Dat zou op een industrie terrein of op centrale plekken in het buitengebied kunnen zijn. De bal voor de uitwerking van dit beleid ligt bij de Provincie.

Tekst: Thieu Berkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen