9.9 C
Deurne
zondag 10 december 2023
Home- DeurneGemeente Deurne ziet af van glastuinbouwproject

Gemeente Deurne ziet af van glastuinbouwproject

De gemeente Deurne heeft besloten af te zien van het glastuinbouwproject bij de Langstraat. Na een aantal jaren te hebben gewerkt aan het project, heeft de gemeente besloten het over te dragen aan de provincie. 

Sinds 1999 staat 150 hectare grond klaar om verbouwd te worden. Helaas is er tot de dag van vandaag niks gebouwd. Door deze beslissing verliest de gemeente 2 miljoen euro aan investeringen. Een flinke domper, maar volgens wethouder Marnix Schlösser zat er niks anders op.

Onhaalbaar
De afspraak met de provincie was dat de provincie de grond terug zou kopen tegen de kostprijs als het project niet voor 2020 klaar zou zijn. ”Dit is een totaal onhaalbare kwestie. Door allerlei nieuwe regels komen de resultaten van de onderzoeken op z’n vroegst eind 2019. Maar ook al zouden we die resultaten eerder hebben, dan halen we 2020 nog steeds niet. Dat komt doordat we dan een nieuwe vergunning moeten aanvragen vanwege al die nieuwe regels” zegt Schlösser.

Crisis
Het glastuinbouwproject heeft het al zwaar te verduren gehad. In het begin sloeg de crisis toe in de tuinbouwbranche. Dit hield jarenlang aan, tot in 2015 nieuwe tuinders met serieuze belangstelling kwamen. Potentiële kopers waren er klaar voor, maar de provincie zat dwars. Er werd geen vergunning afgegeven door de strakke stikstofregels. De gemeente blijft zich inzetten voor het gebied. Als het project er komt, zullen er circa 650 banen vrij komen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen