20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneGemeente haalt deze week in Deurne gratis grof snoeiafval op aan huis

Gemeente haalt deze week in Deurne gratis grof snoeiafval op aan huis

Deze week is het de ideale tijd om de tuin onderhanden te nemen. Niet alleen vanwege het weer maar ook omdat de gemeente van maandag 3 april tot en met vrijdag 7 april in Deurne gratis grof snoeiafval aan huis ophaalt. Afvaldienst Blink rijdt in deze periode door alle wijken in de gemeente, in het buitengebied wordt het snoeiafval op afroep afgehaald.

Voor het ophalen van het grof groen zijn er wel enkele spelregels. Zo moet het afval vóór 7.30 uur van de ophaaldag aan de rand van de stoep worden klaargelegd. Het groen moet handzaam en gebundeld zijn met twee stukken touw. Het pakket mag niet zwaarder zijn dan 20 kilo en heeft een maximale lengte van 1,5 meter en een maximale breedte van 0,5 meter. Losse takken worden niet meegenomen en ook mag er niets in plastic zijn ingepakt.

PMD-inzameling
Op de website van Blink of via de Blink Afvalapp kun je precies zien wanneer in jouw wijk het grof groenafval wordt opgehaald. Dit is dezelfde dag als wanneer deze week in je wijk het PMD-afval wordt opgehaald. In het buitengebied wordt op afroep ingezameld. Inwoners kunnen hiervoor via de Blink afvalapp een ophaalafspraak inplannen.

Compost
De volgende ophaalronde van het snoeiafval staat gepland in de week van 30 oktober. Al het ingezamelde groen wordt verwerkt tot compost die weer te gebruiken is als natuurlijke voedingsbron voor in tuinen en in de tuin- en akkerbouw. Als je grotere hoeveelheden tuinafval hebt, kun je die aanbieden bij de milieustraat aan de Indumastraat 3 in Deurne op vertoon van je milieupas.

Meer informatie over de ophaalactie kun je ook krijgen bij de klantenservice van Blink via het telefoonnummer 0800-0492 of door een e-mail te sturen naar klantenservice@mijnblink.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen