11.2 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneGemeente stelt extra subsidie beschikbaar voor Deurnese jeugd

Gemeente stelt extra subsidie beschikbaar voor Deurnese jeugd

De gemeente stelt extra subsidie beschikbaar voor de jeugd van Deurne. Zowel vanuit jongeren als vanuit ouders en organisaties is aangegeven dat er in de gemeente te weinig te doen is voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Daar moet nu verandering in komen.

Zo ontvangt de Stichting Fresh&Fruity voor 2017 en 2018 een subsidie van 9.500 euro voor het organiseren van alcoholvrije feesten voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Hiermee levert de stichting een bijdrage aan de doelstelling van de werkgroep Lekker Fris, namelijk dat het voor jongeren normaal wordt dat ze geen alcohol drinken tot hun achttiende. Fresh&Fruity wil vier keer per jaar een grootschalig feest organiseren met een artiest die
jongeren aanspreekt. Een mooie bijkomstigheid is dat de jeugd zelf ook actief zijn door promotor te worden van het event. De verwachting is dat Fresh&Fruity in de toekomst kostendekkend draait. De subsidie van de gemeente is eenmalig.

Daarnaast ontvangt de LEV voor dit jaar een activiteitenbudget van 10.000 euro voor activiteiten voor en door de jeugd. Een van de initiatieven vanuit deze subsidie is “Het gouden idee”. Hierbij wordt de jeugd uitgedaagd om zelf met ideeën te komen voor activiteiten tot 750 euro en deze ook zelf te realiseren. De LEV helpt hen dan deze ideeën uit te voeren en stelt budget beschikbaar uit de subsidie om de kosten van de activiteit te betalen.

Matchmentor
De gemeente Deurne breidt de subsidie voor Matchmentor uit met 20.000 euro. Matchmentor organiseert onder meer groepsbijeenkomsten waar jongeren elkaar ontmoeten, activiteiten met elkaar doen en een thema besproken wordt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen