13.2 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneGemeente vervangt kapotte pollerpalen in centrum Deurne

Gemeente vervangt kapotte pollerpalen in centrum Deurne

Een aantal van de hydraulisch verzinkbare paaltjes die bepaalde gebieden van het centrum van Deurne afsluiten voor autoverkeer worden vervangen. Enkele van de zogeheten pollerpalen zijn stuk en werken niet meer naar behoren.

Er wordt gestart met de vervanging van de defecte paaltjes op dinsdag 3 maart. Eerst worden de paaltjes bij het Martinetplein aangepakt, de week erna die op de Markt en de week daarna de pollerpalen in de Stationsstraat. Tijdens de werkzaamheden is het gebied in de buurt van de beweegbare paal afgezet voor het verkeer. Voertuigen die in het centrumgebied mogen komen, moeten dan tijdelijk via een andere plek het gebied verlaten.

Controle

Als de pollerpalen zijn vervangen, wordt er weer gecontroleerd in het centrumgebied. Automobilisten die zonder toestemming door het gebied rijden, riskeren een boete. Ook is parkeren in het gebied niet toegestaan. Alleen mensen die een ontheffing hebben mogen er wel met de auto rijden zoals bewoners die in het gebied wonen.

Voetgangersgebieden

In het centrum van Deurne zijn de voetgangersgebieden afgesloten met een aantal van deze beweegbare pollerpalen die omlaag gaan als er een voertuig aan komt dat in het gebied mag komen. Met de paaltjes wordt voorkomen dat ander verkeer door het centrumgebied rijdt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen