4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneGemeente voorstander van vierbaans N270

Gemeente voorstander van vierbaans N270

De gemeente laat in een brief aan de provincie weten mee te werken aan de plannen voor de N270 tussen Deurne en Helmond. Het is de bedoeling dat de N270, vanaf het viaduct op de Houtenhoekweg/Bakelseweg in Deurne tot en met de afslag naar de N279 in Helmond, wordt uitgebreid van twee naar twee keer twee rijstroken.

Ook moeten er parallelwegen en ‘slimme’ verkeerslichten komen, als het aan de provincie ligt. De uitvoering van de vernieuwde inrichting van de Helmondsingel zou moeten beginnen als de aanleg van de spoortunnel op de Binderendreef in Deurne klaar is.

Veiligheid en doorstroming
Burgemeester Mak schrijft in de brief aan de provincie dat voor de gemeente veiligheid en doorstroming voorop staan in de plannen voor de provinciale weg. Daarin pleit Mak voor een ongelijkvloerse kruising voor fietsers en wandelaars, een koppeling met een snelfietsroute tussen Deurne en Helmond en het verbreden van de A67 tot Asten. Ook vindt hij dat de aansluiting met de N279 onder de loep moet worden genomen

Documentaire ‘De Dodenweg’
Vorig jaar maakte DMG een documentaire over de N270. Hierin gaat presentator Tim van der Weerden in gesprek met wethouder Helm Verhees namens gemeente Deurne, Jos Korsten van Provincie Noord-Brabant en Niels Crooijmans, advocaat van de omwonenden.

Op de N270 vindt al jaren een fors aantal ongelukken plaats. In de documentaire wordt teruggekeken op het proces tot nu toe en vooruitgeblikt op de aanpassingen die de N270 zal ondergaan.

Bekijk de DMG DOC ‘De Dodenweg’ hier:

Foto: Wikipedia

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen