6 C
Deurne
woensdag 30 november 2022
Home- DeurneGemeente waarschuwt voor nepcontroleurs

Gemeente waarschuwt voor nepcontroleurs

De gemeente heeft signalen gekregen dat bewoners onaangekondigd bezoek aan de deur krijgen van een bedrijf dat zogenaamd namens de gemeente controles uitvoert. Op Facebook en de website waarschuwt de gemeente dat hier geen opdracht voor gegeven is en dat het gaat om nepcontroleurs.

“Als de gemeente opdracht geeft voor een onderzoek in of aan woningen, dan ontvangt u daarover altijd eerst een brief van de gemeente. In deze brief staat de naam vermeld van het bedrijf of de organisatie die het onderzoek uitvoert. U kunt ook in die gevallen altijd om een legitimatie vragen”, laat de gemeente weten. Volgens een woordvoerder komen de bedrijven vooral aan de deur bij oudere mensen.

Hondenbelasting
Er vindt op dit moment wel een onderzoek plaats naar hondenbelasting. Dit gebeurt in opdracht van de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BS-OB). Een controleur controleert hierbij of de bewoner één of meerdere honden bezit en of deze hond(en) is of zijn aangemeld voor de hondenbelasting. De controleur kan zich legitimeren.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen