28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneGemeente ziet niets in afschaffen hondenbelasting

Gemeente ziet niets in afschaffen hondenbelasting

Veel gemeenten hebben de hondenbelasting afgeschaft voor dit jaar. In 201 van de 355 gemeenten in Nederland betalen hondenbezitters nog wel belasting voor hun huisdier, zo ook in de gemeente Deurne. 

De belasting bedraagt per belastingjaar per hond € 53,00. Voor honden gehouden in kennels, per kennel € 281,20.

Voorzieningen 
Toon van Otterdijk laat namens de gemeente Deurne weten vooralsnog geen plan te hebben om de hondenbelasting af te schaffen: “Voor honden(bezitters) worden voorzieningen aangelegd in de gemeente Deurne. Denk hierbij aan uitlaatveldjes en hondenpoepbakken. Deze voorzieningen worden betaald met de opbrengsten van de hondenbelasting. Op deze manier betaalt de groep mensen voor wie de voorzieningen worden aangelegd ook de kosten voor deze voorzieningen.”

Controles hondenbelasting
Jaarlijks gaan er controleurs op pad om te controleren of je (een) hond(en) hebt en of je deze hebt aangemeld voor de hondenbelasting. “Er zijn het afgelopen jaar geen boetes uitgedeeld. Wel hebben de controles ertoe geleid dat op sommige plekken honden nu wel zijn aangemeld voor de hondenbelasting, waar dat eerder niet het geval was”, aldus van Otterdijk.

Hondenpoep
De houder van een hond in de gemeente Deurne is verplicht ervoor te zorgen dat die hond zijn behoefte niet doet op bovengenoemde plaatsen. Doet je hond dat toch, dan ben je verplicht dit op te ruimen. Doe je dat niet, dan moet je er rekening mee houden bekeurd te worden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen