10.7 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneGemeentehuis Deurne kleurt oranje bij actie om geweld tegen vrouwen te stoppen

Gemeentehuis Deurne kleurt oranje bij actie om geweld tegen vrouwen te stoppen

Om aandacht te vragen voor de internationale campagne ‘Orange the World’ van de Verenigde Naties zal het gemeentehuis van Deurne in de periode van 25 november tot 10 december oranje kleuren. De wereldwijde actie is bedoeld om geweld tegen vrouwen te stoppen.

In Nederland doen ruim honderd steden mee waar verschillende gebouwen met behulp van verlichting oranje zullen kleuren. In de Peelregio doen naast het Deurnese gemeentehuis ook het gemeentearchief van Gemert mee en in Helmond de Cacaofabriek. Die laatste deed ook in 2019 mee met de actie waarvoor Soroptimistclub Helmond-Peelland het initiatief heeft genomen om ervoor te zorgen dat in de regio zoveel mogelijk gebouwen oranje kleuren. Ook verschillende middelbare scholen in de regio gaan met hun leerlingen in gesprek over geweld tegen vrouwen tijdens deze actie.

Hoopvolle toekomst
De kleur oranje is gekozen omdat die staat voor de dageraad en het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Volgens de Soroptimistclub is het belangrijk dat er aandacht aan dit probleem wordt geschonken omdat één op de drie vrouwen slachtoffer is van lichamelijk of seksueel geweld en er tijdens de coronacrisis ook een toename is te zien in huiselijk geweld tegen vrouwen.

De campagne steunen kan door een Orange the World poster te bestellen of een bedrag te doneren aan het UN Trustfund. Meer informatie kun je aanvragen door te mailen naar helmondpeelland@soroptimist.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen