16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneGemeentehuis Deurne verlost van bouwhekken; Huis voor de Samenleving nu volledig in...

Gemeentehuis Deurne verlost van bouwhekken; Huis voor de Samenleving nu volledig in gebruik

De bouwhekken die de afgelopen tijd rond het gemeentehuis stonden in verband met de verbouwing van het pand zijn inmiddels verdwenen. De ombouw naar het Huis voor de Samenleving is afgerond en komende maandag wordt het gebouw volledig in gebruik genomen.

Het idee achter het Huis voor de Samenleving is dat inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente er samenkomen om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Volgens burgemeester Greet Buter is het nu al een plek waar mensen even binnenlopen en laagdrempelig in contact komen met de verschillende instanties binnen het gebouw: “Iedere keer als ik het huis binnenloop en zie wat er gaande is verschijnt er een lach op mijn gezicht. Mooi om te zien dat het gebouw volop in gebruik is en er veel ontmoetingen plaatsvinden.”

Lunchcafé
Het vernieuwde gemeentelijke onderkomen is voortaan de thuisbasis voor elf organisaties, waaronder de bibliotheek, politie, Zorg in Deurne en de andere zorgpartners als de LEVgroep, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, GR Peelgemeenten, Centrum voor Jeugd en Gezin, Senzer en MEE. Daarnaast is er het Lunchcafé, dat wordt gerund door cliënten van ORO. Hier kunnen zowel ‘bewoners’ van het huis als inwoners van Deurne terecht voor een kop koffie of thee en een verse lunch.

Aan het begin van dit jaar werd het eerste gedeelte van het Huis voor de Samenleving al in gebruik genomen en hebben de verschillende instanties voortaan één gezamenlijke hoofdingang, waar bezoekers worden verwelkomd door een gastheer of -vrouw die hen wegwijsmaakt in het gebouw. Begin september nam de bibliotheek als laatste organisatie haar intrek in het Huis voor de Samenleving. De boekenkasten staan verspreid opgesteld op de begane grond en er zijn plekken voor kinderen om even een boek te lezen of voor studenten om te studeren.

Peelzaal
Naast kantoren beschikt het nieuwe gedeelte van het Huis over een multifunctionele ruimte: de Peelzaal. Deze dient voor commissie- en raadsvergaderingen en biedt ook ruimte voor diverse andere activiteiten. Het Raadhuis onderging aan de binnenkant ook een metamorfose. Zo kregen de kamers van de burgemeester en wethouders een opknapbeurt. Ook de trouwzaal is vernieuwd, met een fris behang, nieuwe vloer, meubels en verlichting.

In de afgelopen periode zijn er al diverse activiteiten gehouden, zoals een Talentenmarkt vanuit Gemeente Deurne, een Vrijwilligersproeverij vanuit de LEV groep en het Kinderboekenweekfestival vanuit Bibliotheek Deurne. Deze evenementen zijn volgens de gemeente enkele voorbeelden van wat er in de toekomst nog meer gaat volgen.

Open dag
In het voorjaar van 2024 wordt er ook een open dag gehouden om alle inwoners van Deurne kennis te laten maken met ‘hun’ nieuwe Huis voor de Samenleving. “Dan is de afwerking van het gebouw helemaal in orde en is de binnentuin aangelegd en in gebruik. Daarmee is de grootse verbouwing dan volledig afgerond en dat maakt het een goed moment om het aan alle inwoners te tonen”, meldt de gemeente.

Meer informatie vind je op www.huisvoordesamenleving.nl.

Foto: gemeente Deurne/Liane Manders Fotografie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen