25.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneGemeentehuis vanavond bioscoop voor klas Tijl Uilenspiegel

Gemeentehuis vanavond bioscoop voor klas Tijl Uilenspiegel

Omdat het gemeentehuis binnenkort verbouwd wordt tot Huis voor de Samenleving, konden kinderen zich afgelopen zomervakantie creatief uitleven op een kleurwedstrijd. Vanavond was één van de winnaars, Rihan Mohamoud, samen met haar hele klas (groep 7 van de Tijl Uilenspiegel) uitgenodigd voor een bioscoopavond in het gemeentehuis.

De gemeente wil graag dat verschillende functionaliteiten samenkomen in het Huis voor de Samenleving, het moet een plek worden voor jong tot oud. Een gastvrije omgeving voor alle inwoners van Deurne, dus ook voor kinderen.

Corgi
In de hal van het gemeentehuis waren banken neergezet waarop Rihan en haar klas konden neerploffen. De film Corgi was door de winnares gekozen en werd vertoond in samenwerking met Stichting het Witte Doek. Er werd gewacht tot het donker genoeg werd, de kinderstemmen galmde door het verder verlaten gemeentehuis, maar toen de film begon was het enige geluid dat nog uit hun monden kwam het gekraak van chips en snoep tussen hun tanden.
De klas vond het naar eigen zeggen superleuk dat ze dit mochten doen, op de laatste dag van hun herfstvakantie. “Mama wilde mij niet meenemen naar deze film, maar nu zit ik er tóch!”vertelt één van Rihans klasgenootjes.

Prijsuitreiking
De jury van de kleurwedstrijd bestond uit de medewerkers van het gemeentehuis, de prijzen werden in september uitgereikt door burgemeester Hilko Mak. Vlinder Verberne (2) en Stijn Willems (6) wonnen een Duplo en Lego-pakket. Fara Proenings (11) heeft met haar klasgenoten van D’n Bogerd een cursus cartoontekenen bijgewoond van Studio Doerak (deze studio maakte ook het ontwerp voor de kleurplaat) en vandaag was het dus de beurt aan Rihan Mohamoud (9).

Ideeën
“Op de kleurplaat hebben we ruimte gelaten om er zelf dingen aan toe te voegen.” legt communicatie adviseur van de gemeente Audrey Meulendijks uit. “Dat hebben we expres gedaan omdat we hopen dat kinderen ons via die weg ideeën aan de hand doen die we kunnen gebruiken in het echte Huis voor de Samenleving. We zijn nog in overleg wat we met al die mooie kleurplaten doen, het plan is nu om ze terug te laten komen op de bouwhekken.” vertelt ze.

Tekst: Daniëlle van de Haterd

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen