maandag 21 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneGemotiveerd SV Deurne rekent af met goed spelend s.v. Laar (3-1)

Gemotiveerd SV Deurne rekent af met goed spelend s.v. Laar (3-1)

In een levendige wedstrijd ging het zondag met name in de eerste helft alle kanten op. Vanaf minuut één kwamen er kansen over en weer en wist een gemotiveerd SV Deurne uiteindelijk af te rekenen met een goed spelend s.v. Laar. Eindstand 3-1.

Na een kwartier waren er drie mogelijkheden voor SV Deurne en twee kansen voor s.v. Laar, waarbij een ziedend schot van Luuk Seijkens en een kans voor open doel van Stefan van der Werf een beter lot hadden verdiend. Op deze manier konden doelpunten niet uitblijven en zo gebeurde ook, gelukkig aan de kant van SV Deurne, toen Gert Swinkels een vloeiende aanval over veel schijven in de 20ste minuut prima afrondde: 1-0 voor de thuisclub.

Snelle gelijkmaker
Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten, eerst was het de paal en een prima redding van Peter Strijbosch die dit nog konden uitstellen, maar na de corner die volgde was het Jordi Beelen die met een rake kopstoot in de 23ste minuut de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. De wedstrijd bleef tot de rust levendig met uitblinkers Stijn Boerenkamps en Luuk Seijkens aan SV Deurne kant en nummer 17 Leroy de Jager aan de kant van de Weertenaren, gescoord werd er echter niet en dus gingen beide teams met 1-1 de rust in.

Na de thee kwamen beide ploegen fel uit de kleedkamer, maar gelukkig was het de thuisclub die meteen kon scoren. Het was Joost Gerrits, die zijn basisplaats, als invaller voor de afwezige aanvoerder Dennis Groen, meer dan waar maakte door een afvallende bal, technisch vaardig in het doel te knallen: 2-1. Meteen daarop antwoordde s.v. Laar maar hun doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In het eerste kwartier na de rust bleven de gasten echter aandringen, kregen kansen, maar ondanks veel gevaarlijke corners en hachelijke momenten bleven doelpunten uit.

Mooie teamgoal
Scoren deed wel de thuisclub, toen Joris van den Heuvel een prima opgezette aanval over links via de steeds dreigende Rens Joosten en Gert Swinkels, op zijn inmiddels bekende manier, hard en droog in de linkerbenedenhoek binnenschoot: 3-1 voor SV Deurne. Met nog dertig minuten te spelen was het zaak om deze voorsprong te consolideren, beide ploegen gingen wisselen, waarbij het team van Frank Teeuwen twee keer noodgedwongen moest wisselen.

Eerst was het Stefan die met een dreigende hamstringblessure het veld moest verlaten en vervolgens was het Luuk Veeneman die na een veel te harde overtreding van de bezoekers geblesseerd naar de kleedkamer moest strompelen. De vervangers Jasper Aarts en Thijs van der Heijden zorgden ervoor dat er niets meer aanbrandde, maar het waren vooral de onvermoeibare Luuk Seijkens en Stijn Boerenkamps die hun derde adem vonden waarmee ze thuisclub op de been hielden en hiermee een verdiende zege veilig stelden.

Welkome punten
Een zeer nuttige driepunter, die SV Deurne op een totaal van 7 punten brengt. Daarmee gaan de blauwwitten naar plek 6 in een overvolle middengroep op de ranglijst en slechts op drie puntjes van de koploper. Volgende week staat eerst het bekerduel tegen UDI’19 op de rol, om vervolgens op 3 november tegen De Ster in Stein aan te treden.