8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneGenietende kindersnoetjes tijdens kerstwandeling door sprookjesachtig Kasteelpark Deurne

Genietende kindersnoetjes tijdens kerstwandeling door sprookjesachtig Kasteelpark Deurne

Deelnemers aan de kerstwandeling door het Kasteelpark in Deurne werden zaterdagavond verwelkomd bij de Sint Antonius Abt Hof door de leden van de groene Schut. Met hun vaandels openden zij de ‘poort’ naar het kasteeldomein. Tientallen kinderen liepen samen met hun ouders of begeleiders de route waarlangs van alles te zien en te horen was.

Het terrein is volgens bestuurslid Antoine van Baars van Stichting Parkboerderij één van de mooiste gebieden in Deurne: “Toch hebben veel mensen nauwelijks een idee van wat er zo allemaal te beleven is. Met een aantal organisaties willen we daar verandering in brengen.”

Cultuurhistorische waarde
De kerstwandeling is één van de activiteiten waarmee De Ossenbeemd, het Sint Antonius Abt Gilde, bijenvereniging Ambrosius, stichting Parkboerderij, Tennis Club Deurne, jongeren sociëteit Walhalla en het Dinghuis de cultuurhistorische waarde van het gebied uit willen dragen.

Hoewel het weer niet echt mee zat, liepen toch tientallen kinderen in de leeftijd tot 12 jaar zaterdagavond de route langs verschillende muzikale verrassingen, kerststallen, vuurkorven en de dieren van schapenhouderij Mennen. Ook bij de knuffel-wei met andere dieren was het druk tijdens de wandeling. Verder kon op het terrein van De Ossenbeemd worden gelopen over het sfeervol verlichte blotenvoetenpad en mochten de deelnemers een kijkje nemen op de nieuwe vlonder.

Genietende snoetjes
Daarnaast was er bij de kerstwandeling ook gedacht aan winterse versnaperingen zoals marshmallows, chocomelk en glühwein. Aan het einde van de route kwamen de deelnemers weer bij elkaar op het plein bij het Dinghuis en Walhalla. Van Baars van de Parkboerderij kijkt terug op een geslaagd evenement: “Dank aan jullie die er waren! En vooral die genietende snoetjes, dat is waar we het voor doen.”

De verschillende organisaties die gevestigd zijn op en rond het kasteeldomein willen komende tijd vaker de handen ineenslaan. “Dit zal gebeuren middels eenvoudige evenementen waarbij het gebied de hoofdrol speelt. Binnenkort melden we hier meer over”, besluit Van Baars.

Foto’s: Harold van der Burgt/Parkboerderij/Ossenbeemd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen