15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneGeschiedenis Deurne samengevat op 20 meter lang tapijt

Geschiedenis Deurne samengevat op 20 meter lang tapijt

De Paramentengroep van de parochie werkt in de Willibrorduskerk in Deurne aan een groot tapijt van 20 meter lang, met daarop 40 afbeeldingen over de geschiedenis van de gemeente. Het tapijt wordt gemaakt in het kader van 1300 jaar Deurne.

“Het gaat om afbeeldingen vanaf het einde van de laatste ijstijd tot nu. Onder meer de eerste mensen in Deurne, de Markt op dit moment en de Peelbrand worden afgebeeld”, vertelt mede-initiatiefnemer Lisette van Erp.

‘In 2018 begonnen met borduren’
Drie jaar geleden is het idee voor het tapijt ontstaan. Van Erp: “In 2018 zijn we begonnen met borduren.” Om dit te kunnen realiseren, zocht de groep de samenwerking op met historicus Ton Spamer; Marijke Beukers tekende de 40 taferelen.

Tentoonstelling
Op 30 mei opent in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne de tentoonstelling waar onder meer het grote tapijt te zien is. “Daarbij ligt een begeleidend boekje met uitleg en teksten van schrijver Erik Vink”, aldus Van Erp. De tentoonstelling is van dagelijks te bezoeken van 30 mei tot 24 oktober (behalve op maandagen).

Bekijk hieronder een reportage met de vrijwilligers die aan het tapijt werken:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen