19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneGGD Brabant-Zuidoost geeft vaccinaties tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken in Sporthal...

GGD Brabant-Zuidoost geeft vaccinaties tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken in Sporthal De Kubus

Op meerdere locaties in de regio gaat GGD Brabant-Zuidoost van 21 maart tot en met 20 april kinderen vaccineren tegen DTP/BMR, HPV en meningokokken ACWY. In Deurne gebeurt dit op donderdag 6 april van 10.30 tot 12.00 uur in Sporthal De Kubus aan de Meent 1 in de Heiakker.

Bijna 60.000 kinderen in onze regio komen dit voorjaar in aanmerking voor deze gratis vaccinaties. Zij krijgen ongeveer twee weken van tevoren een uitnodiging van het RIVM via de post.

Logistieke puzzel
Janneke Buissink, Programmacoördinator rijksvaccinatieprogramma bij GGD Brabant-Zuidoost vertelt: “In de uitnodigingsbrieven staat waar en wanneer we je verwachten om je vaccinatie te halen. Het vaccineren van zo’n grote groep kinderen is een enorme logistieke puzzel. Je helpt ons enorm als je gewoon op de afgesproken tijd komt. Kun je echt niet naar je afspraak komen, dan ben je welkom tijdens het dagelijkse inloopmoment van 10.30 tot 12.00 uur.”

HPV-prik
Soms komen er meerdere kinderen in één gezin in aanmerking voor een prik. “Natuurlijk mogen zij de prik op dezelfde tijd komen halen. Daar hoef je niet voor te bellen, kies welke afspraak jullie het best uitkomt en meld je op locatie even bij de infobalie,” legt Janneke uit. Met de HPV-prik bescherm je jezelf en anderen tegen 6 soorten kanker aan de mond- en keelholte, penis, anus, vagina, schaamlippen en baarmoederhals. Alleen dit jaar is de HPV-prik ook gratis verkrijgbaar voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar.

Op donderdag 6 april kun je van 10.30 tot 12.00 uur zonder afspraak terecht in Sporthal De Kubus in Deurne voor de vaccinatie tegen DTP/BMR, HPV en meningokokken ACWY. Van maandag 17 april tot en met woensdag 19 april is er ook een inloopmoment op dezelfde tijd bij Sporthal De Braak aan de Wethouder Ebbenlaan 30 in Helmond.

Foto: GGD Brabant-Zuidoost

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen