7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGlas in loodraam van Te Strake in expositie Hemels Licht

Glas in loodraam van Te Strake in expositie Hemels Licht

Onder grote belangstelling is gisteren de expositie “Hemels Licht” in de St. Willibrorduskerk in Deurne geopend. De expositie is te bezichtigen tot en met 21 oktober 2018. Een bijzonder object in deze expositie is het glas in loodraam dat in 1964 door het personeel  van de toenmalige Machinefabriek L. te Strake is geschonken aan de directeur Lambertus te Strake ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag.

Het raam is ontworpen en gemaakt door Willem Hofhuizen,  vriend en studiegenoot van zoon Henk te Strake. Hofhuizen en Henk te Strake studeerden beiden aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam. Het wiel op het raam staat symbool voor de fabriek.

Industrieweg
Het raam is destijds geplaatst in de trappenhal van de inmiddels afgebroken machinefabriek Te Strake aan de Industrieweg en later in de kantine van de fabriek aan de Dr. Hub van Doorneweg, waar het raam tot vorige week nog lag. Samen met oud-directeur Halkes heeft Liesbeth van Veghel dit raam laten transporteren naar de kerk.  Pastoor Janssen is blij dat dit raam is toegevoegd aan de expositie, zodat de bewoners van Deurne en met name de oud-medewerkers van Te Strake kunnen zien dat dit raam nog steeds in goede staat is en niet verloren is gegaan.
Verder zijn er tijdens de expositie glas in loodramen van Hendrik en Pieter Wiegersma, Joep Nicola en andere kunstenaars te bewonderen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen