20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneGlasvezel in Deurne gaat door

Glasvezel in Deurne gaat door

Het hoge woord is eruit: Er komt een glasvezelnetwerk in Deurne. Het enthousiasme voor glasvezel onder Deurnenaren bleek erg groot te zijn. Meer dan dertig procent van de inwoners heeft zich opgegeven bij één van de vijf providers. De eerste werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2019.

‘Blij verrast door grote belangstelling’
Eric Vos van E-Fiber is enthousiast: “Er was enorme vraag naar een stabiel netwerk in de gemeente Deurne. We zijn blij verrast door de grote belangstelling. Niet alleen in de buitengebieden zitten mensen te springen om supersnel internet, maar ook in de kern van Deurne. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk ben je de komende decennia verzekerd van een stabiele en betrouwbare internetverbinding.”

Wethouder Verhees is tevreden
Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne is erg tevreden met het resultaat: “Een mooi begin van 2019. Ik bedank onze inwoners en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bij de aanmelding zal mogelijk niet iedereen het zich gerealiseerd hebben, maar hierdoor hebben we er samen voor gezorgd dat het glasvezelnetwerk in de hele gemeente wordt uitgerold. Of zoals Neil Armstrong ooit zei: een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.”

Voorbereidingen voor aanleg zijn gestart
De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart en in het tweede kwartaal van 2019 gaat de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zullen naar verwachting achttien maanden in beslag nemen. Tijdens deze aanlegperiode worden er in Deurne circa 15.000 aansluitingen gerealiseerd. De mogelijkheden van de providers Tweak, TriNed, Multifiber, Glasnet en SNLR kun je vergelijken via www.iedereenglasvezel.nl/keuzehulp.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen