3.2 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneUPDATE: Aanrijding trein en graafmachine bij Deurne

UPDATE: Aanrijding trein en graafmachine bij Deurne

Een goederentrein heeft maandagmorgen kort voor zes uur op een overweg in Deurne een graafmachine geramd. Daardoor ontstond een enorme ravage.

De graafmachine werd honderden meters meegesleurd en trok drie portalen van de bovenleiding mee. Die kwam daardoor over honderden meters op de grond terecht. Daarnaast is de spoorapparatuur bij de overweg beschadigd en is de grond en het spoorgrind vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein

Een traumahelikopter werd opgeroepen maar beide machinisten raakten bij het ongeval wonder boven wonder niet gewond. Het treinverkeer tussen Deurne en Horst-Sevenum ligt voorlopig stil. Reizigers worden met bussen vervoerd.

Voordat de totale schade goed kan worden opgenomen en met herstel begonnen kan worden, moet eerst het onderzoek ter plekke door politie, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport afgerond worden. Op dit moment kan ProRail nog niet aangeven hoe lang een en ander gaat duren.

De aanrijding gebeurde op de bewaakte overweg in de Griendtsveenseweg. Sinds 1975 heeft zich op deze bewaakte overweg geen ongeval voorgedaan. De graafmachine was niet in opdracht van ProRail aan het werk.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen