Gossimijne die zo’n anderhalf jaar geleden aankondigde zic..." />
12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- DeurneGossimijne komt toch niet naar Deurne

Gossimijne komt toch niet naar Deurne

Restaurantketen Gossimijne die zo’n anderhalf jaar geleden aankondigde zich te willen vestigen in Deurne, heeft besloten toch geen zaak te openen in de Stationsstraat. Dit is donderdagmiddag duidelijk geworden bij de rechtszitting.

Openingstijden
Toen Gossimijne kwam met het plan voor een restaurant in de Stationsstraat 25, was het college van B en W direct enthousiast. Er is veel leegstand in het centrum en een horecazaak zou de levendigheid ten goede komen. De wensen van de onderneming pasten niet in de omgevingsvergunning, maar hierin wilde de gemeente meedenken. De sluitingstijden werd verruimd van 22.00 uur naar 00.00 uur en het terras zou open mogen blijven tot 22.00 uur. De restauranthouder verzocht om zowel binnen als buiten tot 01.00 uur geopend te mogen zijn, maar dat ging er bij B en W niet in. Wel werd toestemming gegeven voor een extra toegangsdeur.

Bezwaar
Het complex van 720 m2 heeft vier bovengelegen appartementen en een aantal bewoners daarvan zag het plan niet zitten. Zij waren bang voor overlast en dienden bezwaar in tegen de verruimde openingstijden. Ook waren zij het niet eens met terras dat zou mogen worden geplaatst op het Anna Terruweplein. Op basis van deze weerstand heeft Gossimijne ervoor gekozen af te zien van de exploitatie.

Vergunning
Case closed? Toch niet, want de omgevingsvergunning zoals die was verleend aan Gossimijne, is in stand gelaten. De verhuurder van het pand aan de Stationsstraat is nu op zoek naar een andere horecaondernemer en wil de gemeente uiteindelijk verzoeken de vergunning over te schrijven.

Uitspraak
Hoewel de bewoners van de bovengelegen appartementen nog steeds niet staan te springen om een horecaonderneming als onderbuur, kunnen zij leven met de verruiming van de openingstijden en zelfs met een terras aan de Stationsstraatzijde. Wat zij echt niet zien zitten, is een terras aan de kant van het Anna Terruweplein. Dat plein is een stilteplein en bovendien brengt een terras de verkeersveiligheid aldaar in gevaar, zo stellen zij.
B en W geeft aan dat de verkeersveiligheid vooraf is onderzocht en dat daaruit is gebleken dat er ook wanneer er een terras staat voldoende doorgang is voor het verkeer. Over zes weken zal de rechtbank uitspraak doen over de kwestie.

Foto: Daniëlle van de Haterd (DMG)
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen