-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneGroen licht voor verdere ontwikkeling van Tuinpad van mijn vader

Groen licht voor verdere ontwikkeling van Tuinpad van mijn vader

De gemeenteraad heeft vorige week dinsdag 23 februari ingestemd met de verdere ontwikkeling van het burgerinitiatief Tuinpad van mijn vader. Hierbij wordt een cultureel-recreatieve route aangelegd van de Zaan via Museum De Wieger en Cultuurcentrum Deurne naar het centrum van Deurne.

Een aantal partijen in de raad plaatsten wel vraagtekens bij de financiering en de mogelijkheid tot woningbouw binnen het plan maar stemden uiteindelijk wel in met het voorstel. Alleen de VVD stemde tegen het plan: “Wij zijn niet principieel tegen het idee van het Tuinpad van mijn vader in welke vorm dan ook. We hebben veel waardering voor de initiatiefnemers maar we stemmen toch tegen”, vertelt VVD-fractievoorzitter Tom Oomen.

Woningnood
Zijn partij vindt dat er nog te veel onzeker is aan het plan en dat het niet de goede volgorde is om nu iets vast te stellen terwijl er nog niet over de financiering is gesproken. “Dat vinden wij een omgekeerde wereld. Het grootste probleem in Deurne is de woningnood en dan gaan wij voor een half miljoen een wandelpad aanleggen”, legt Oomen uit. Vooral omdat de plek waar het Tuinpad moet komen liggen volgens de VVD uitermate geschikt is voor woningbouw, wringt dit met de ideeën van de partij.

Klimaatvriendelijk
Het park aan de Hogeweg in Deurne waar het Tuinpad onderdeel van moet gaan uitmaken, moet een ruimte worden met een cultureel en recreatief karakter en komt te liggen aan de zuidkant van het centrum van Deurne. De opzet is een klimaatvriendelijk park met een wandelroute waar mensen van alle leeftijden kunnen ontspannen en bewegen en waar kinderen kunnen spelen.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen