8.5 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneGrote actie van politie en gemeente in buitengebied Deurne

Grote actie van politie en gemeente in buitengebied Deurne

Een team van de politie heeft samen met medewerkers van de gemeente Deurne woensdag tientallen adressen in het buitengebied van Deurne bezocht. Daarbij zijn zij het gesprek aan gegaan met bewoners en ondernemers over ondermijnende criminaliteit.

De politie laat weten dat er bij de actie geen grote misstanden aan het licht zijn gebracht. “Bij ondermijnende criminaliteit kun je bijvoorbeeld denken aan de buurman die wiet verbouwt op zijn zolder of mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie. Daarom is het nodig onze ogen en oren op te hebben voor signalen over deze vorm van criminaliteit”, licht Teamchef Basisteam Peelland Haitske de Veen toe.

‘Vuist maken’
Naast een gesprek met de politie en gemeente, zijn de bewoners en ondernemers in het buitengebied geattendeerd op de contactmogelijkheden om ondermijnende criminaliteit te melden. Burgemeester Greet Buter: “In de gemeente Deurne moet iedereen veilig kunnen wonen en ondernemen. Samen kunnen we een vuist maken tegen criminele invloeden in het buitengebied. Een actiedag als deze maakt ons buitengebied weerbaarder en alerter.”

Foto: Politie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen