15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneGrote brandweeroefening in Deurnese basisscholen Piramide en Brigantijn

Grote brandweeroefening in Deurnese basisscholen Piramide en Brigantijn

Brandweerlieden en andere hulpverleners in Deurne hadden dinsdagavond hun handen vol aan verschillende incidenten bij basisscholen De Pyramide en De Brigantijn in de Koolhof, uiteenlopend van een brand tot een persoon met een mes in het gymlokaal. Gelukkig was het niet echt en ging het om een grote oefening van brandweer, politie en ambulance.

Om de hulpverleners goed te trainen werden ook BHV’ers van de twee scholen, verschillende vrijwilligers en een aantal zogenoemde lotusslachtoffers ingezet. Dat zijn mensen die de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers hebben gevolgd en realistisch de rol van een slachtoffer kunnen spelen.

Goed voorbereid
Dat alles echt lijkt, is belangrijk bij de opleiding, training en examinering van eerste hulpverleners. Op deze manier worden ze zo goed mogelijk voorbereid op situaties die in het echte dagelijkse leven ook voor kunnen komen.

Brand
Ook bij de oefening in Deurne was aan van alles gedacht; zoals een brand in een klaslokaal, die heel echt leek, maar kunstmatig werd nagebootst en een verwarde vrouw met een mes in de gymzaal die overmeesterd moest worden.

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen