-1.2 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneGrote interesse voor aandelen Ebusco; beurswaarde nu ruim 1,3 miljard euro

Grote interesse voor aandelen Ebusco; beurswaarde nu ruim 1,3 miljard euro

De Deurnese fabrikant van elektrische bussen en laadsystemen Ebusco is vandaag toegetreden tot de beurs in Amsterdam. De waarde van een aandeel is met 2,6 procent gestegen tot 23,60 euro. Het bedrijf heeft nu een beurswaarde van meer dan 1,3 miljard euro.

“We zijn erg blij dat de beursgang van Ebusco nu compleet is. De mate van interesse in onze aandelen weerspiegelt het geloof in onze strategie en onderstreept de steun van onze missie om bij te dragen aan een betere leefomgeving voor nu en de toekomst”, vertelt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco.

De aandelen die nu zijn uitgegeven, zijn 22,5 procent van het totale aandelenkapitaal en hebben ongeveer 300 miljoen opgeleverd. Bijna 10 procent van de nieuwe aandelen zijn ingekocht door de investeringsmaatschappijen ING Corporate Investments, Alychlo en Teslin. ING was ook voor de beursgang al aandeelhouder van het Deurnese Ebusco. Belangrijkste aandeelhouders blijven mede-oprichter en directeur Peter Bijvelds van Ebusco en Van der Valk Investments.

Bijvelds laat weten: “Met de steun van onze nieuwe en bestaande aandeelhouders kunnen we ons effectief focussen op internationale uitbreiding terwijl we meer waarde creëren voor al onze aandeelhouders.”

Foto: Ebusco

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen