2.4 C
Deurne
zaterdag 3 december 2022
Home- DeurneHandarbeid is kunstenaarsgereedschap

Handarbeid is kunstenaarsgereedschap

Handarbeid is het gereedschap van de kunstenaar. Naast talent is het voor de kunstenaar noodzakelijk dat hij over het juiste gereedschap beschikt.

Met dat idee is de werkgroep Tentoonstellingen van Heemkundekring H.N. Ouwerling aan de gang gegaan. Zij hebben van 25 enthousiaste Deurnese kunstenaars, of kunstenaars die daar geboren zijn, een selectie van het door hen gebruikte gereedschap gekregen om te exposeren. Van iedere kunstdiscipline kan men de voorwerpen zien waarmee een kunstwerk tot stand komt. Dat kan onder andere zijn het palet en de penselen van een kunstschilder, pennen en potloden van een illustrator, gipsvormen van een bronsgieter, maar ook een jurk die in een film is gedragen, de partituur van een orkest, spitzen van een danseres, hoestpastilles van een sopraan, een hoed van een hiphopzanger. Maar ook textiel om een schilderij te maken, een klankschaal, een dirigeerstokje. Kortom een heel scala aan voorwerpen die van groot belang zijn voor de kunstenaar. Via QR-codes, aangebracht op de vitrines,  kan men  uitgebreide informatie krijgen over de deelnemers.

Deze tentoonstelling is georganiseerd in het kader van Deurne, Palet van de Peel met als motto:

Deurne uit de Kunst.

De expositie wordt op zondag 26 mei om 14.30 uur geopend door Nelly van Rijt, kunstliefhebber en ex hoofdredacteur van het Weekblad voor Deurne en loopt tot en met 8 september. Iedere tweede en vierde zondag van de maand tussen 14.00 en 17.00 uur en alle dinsdagavonden van 19.00 tot 21.00 is gelegenheid om deze boeiende tentoonstelling te bezoeken. Je kunt terecht bij Het Heemhuis, Stationsstraat 73 in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen