12.7 C
Deurne
donderdag 30 maart 2023
Home- ZeilbergHard gewerkt door ZSV tegen Venlo, maar met lege handen naar huis...

Hard gewerkt door ZSV tegen Venlo, maar met lege handen naar huis (3-1)

ZSV moest naar Venlo om te proberen één of drie punten te ontfutselen aan de lokale Boys. Aan de instelling lag het niet, want er werd gewerkt voor wat ze waard waren door de geelzwarten. Er was sprake van kwaliteitsverschil en dat leverde uiteindelijk ook wel een terechte verliespartij op.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

Achterin was het zeker in de beginfase alles behalve zeker. Opnieuw moest het gedaan worden zonder een aantal vaste waarden. Daan Weerts (vakantie) en Dirk Verlijsdonk (blessure) waren er niet bij. En ook Maarten Kuunders werd nog altijd gemist. Laatstgenoemde lijkt volgende week weer aan te kunnen sluiten.

Vrijetrap
Na ruim een kwartier was de eerste grote mogelijkheid dan ook voor de thuisploeg, maar Paul Wienhoven schoof de bal voorlangs. Twee minuten later was het wel raak, toen Bob Hoveling droog binnen knalde: 1-0. In de 24e minuut werd Youri Sprengers gespaard door scheidsrechter Van Pelt, toen hij Thijs Meulendijks van achteren onderuit schoffelde. Als je zo’n overtreding afdoet met alleen een vrije trap, kun je bijna geen kaart meer trekken! Maar ja, die viel er na een kwartier toch, natuurlijk na een veel minder vervelend vergrijp: geen afstand houden bij een vrije trap.

Misverstand
Met nog tien minuten te gaan tot de rust was het raak voor de gasten! Thijs Meulendijks strafte een misverstand bij de thuisploeg af. Hij omspeelde de doelman, bleef rustig en schoof bekeken binnen: 1-1! In de laatste minuut voor rust ging het ook aan Zeilbergse kant niet allemaal goed. En opnieuw was het Bob Hoveling die daarvan profiteerde: 2-1. Dat was ook de ruststand.

Schrikken
De tweede helft ging van start zonder Marco Manders en Remco Kuijpers. Ze waren vervangen door Jordi van der Heijden en Luc Matheij. Na een uur wedstrijd was het schrikken voor iedereen met een geelzwart hart… de bal stuiterde binnen het gebied op en kwam tegen de onderarm van Rick Wiersema. De scheidsrechter zwaaide de hoop op een penalty bij de thuisploeg weg.

Blessure
In de 63e minuut greep de man van de doelpunten voor de thuisploeg, Bob Hoveling, naar zijn bovenbeen en kon met een hamstringblessure van het veld. Leon Thijs moest een aantal malen zijn beste kunnen laten zien om ZSV In de wedstrijd te houden. Twintig minuten voor tijd kwam Ward Veldpaus voor Koen Kuunders en vijf minuten later werd Remco van den Akker vervangen door Rick Leenders.

Lege handen
Met nog tien minuten op de klok viel het doek definitief voor ZSV. Rick Wiersema liet zich simpel met een zetje aan de kant zetten en vervolgens was Leon Thijs ook kansloos: 3-1. Paul Wienhoven legde de bal goed en schoot goed binnen. Daarmee zat het erop… hard gewerkt, maar toch met lege handen. Eindstand: 3-1.

Dit wedstrijdverslag is geschreven door gastschrijver Martien van Rijt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen