Nieuws uit de Regio

Het Heemhuis van de heemkundekring H.N. Ouwerling, gelegen aan de Stationsstraat 73, is zondag 11 december van 14.00 tot 17.00 uur open voor het publiek. De toegang is gratis.

Heemhuis zondag open

De tentoonstelling Rondom Toon Kortooms is te bezichtigen tijdens de openingsuren. Deze tentoonstelling loopt tot 26 februari 2017.

Verder zijn in de vernieuwde archeologische kelder vondsten van Deurnese bodemschatten te bezichtigen, onder andere rondom het kasteel aan het Haageind, de Grote Bottel, Zeilberg en de zandwinning in Liessel.

Het Heemhuis is iedere tweede en vierde zondag van de maand geopend van 14.00 tot 17.00 uur en iedere dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Het Heemhuis beschikt over een bibliotheek en een documentatiecentrum.

In de Heemtuin is een beugelbaan aangelegd. Afspraken voor een groepsbezoek en/of gebruik maken van de beugelbaan kunt u contact opnemen met Theo van Daele via tel. 313876.

Voor stamboomonderzoek is het heemhuis iedere maandagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur open voor informatie.

Elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is het Heemhuis de ontmoetingsplek voor iedereen die mee wil doen met het completer maken van Deurnese Historische Encyclopedie op het internet.

Tijdens de inloopuren is het mogelijk vragen en verzoeken om advies over het zoeken en schrijven in Deurne Wiki aan de aanwezige leden van de heemkundekring voor te leggen of historisch materiaal ter scanning aan te bieden.

Op 25 december – Eerste Kerstdag – is het Heemhuis gesloten.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.