22.6 C
Deurne
woensdag 24 juli 2024
Home- HelenaveenHelenaveen rouwt om verlies Jan van Mullekom; ‘Een vrolijke, kleurrijke en positieve...

Helenaveen rouwt om verlies Jan van Mullekom; ‘Een vrolijke, kleurrijke en positieve man is niet meer’

De impact van de overval en de verslagenheid over het overlijden van Jan van Mullekom is enorm in Helenaveen maar ook ver daar buiten bij collega’s van de bedrijven waar hij voor werkzaam was. Jan van Mullekom is zondagavond 17 juli overleden aan zijn verwondingen die hij een week eerder opliep tijdens een overval in zijn woning aan de Lage Brugweg in Helenaveen.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek waarbij een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en specialisten van de Forensische Opsporing zijn ingeschakeld.

Vrolijk en positief
Van Mullekom was werkzaam als opfokker van leghennen bij Vepymo en pluimveeadviseur van Vitelia Voeders. “Jan staat in ons geheugen gegrift als een warm, kleurrijk, vrolijk en positief persoon. Onze relaties kennen Jan als een autoriteit op het gebied van het opfokken van hennen, maar ook zijn kennis en kunde van leghennen was erg goed”, laat de directie van Vitelia weten op hun website.

Vol passie
De collega’s van Jan bij Vepymo geven aan dat ze niet kunnen snappen dat iemand op zo’n gewelddadige manier uit het leven wordt gerukt. “Sinds de oprichting van Vepymo Nederland stond hij bij ons bekend als een vakbekwame opfokker die vol passie zijn kuikens tot 17-weekse hennen wist groot te brengen. Jan, een vrolijke, kleurrijke en positieve man is niet meer. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Wij wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe met dit pijnlijke verlies”, meldt het team van Vepymo op social media.

Opfokhennen
“Hij is helaas niet meer bij kennis geweest en is zondag in het begin van de avond overleden”, zegt Frank Rooijakkers, collega van Jan tegenover de website pluimveeweb.nl. Samen met medewerker Huub en dierenarts Rob Vriens heeft hij de afgelopen tijd gezorgd voor de opfokhennen van het bedrijf van Jan van Mullekom.

Mensenmens
“De politie vroeg mij naar de hobby’s van Jan: dat zijn kippen en zijn familie. Hij wist ontzettend veel van kippen, was altijd vrolijk en een echt mensenmens. We gaan hem ontzettend missen”, vertelt Frank Rooijakkers tegen pluimveeweb.nl.

Pionier
Jan van Mullekom nam in het jaar 2000 het gemengde bedrijf van zijn vader over en specialiseerde zich in het opfokken van kuikens. Hij was een pionier op het gebied van het gebruik van daglicht in de stal en was er van overtuigd dat dit zorgde voor gezondere leefomstandigheden en een beter welzijn van zijn dieren.

Daglichtkoepels
Door de inzet van ingenieuze daglichtkoepels die desgewenst meer of minder licht naar binnen laten komen en met behulp van kunstlicht werd een natuurlijk dag-nachtritme gecreëerd. Van Mullekom noemde het daglicht, de vergeten vitamine voor de dieren.

Foto: Vitelia

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen