18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneHelmonder krijgt 18 maanden cel voor mishandeling Deurnese ex-vriendin

Helmonder krijgt 18 maanden cel voor mishandeling Deurnese ex-vriendin

Een 33-jarige man uit Helmond is afgelopen vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor onder meer het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin uit Deurne. Ook kreeg de Helmonder een contact- en gebiedsverbod van vijf jaar.

De rechtbank Oost-Brabant achtte de man schuldig aan verschillende delicten. Hij zou de ex-vriendin bij de keel hebben gegrepen, klappen hebben gegeven en haar aan de haren hebben getrokken.

Geen contact
Daarnaast hield de man uit Helmond de vrouw ook tegen haar wil vast in een woning en bedreigde haar op verschillende manieren. Ook nadat de vrouw hem duidelijk had gemaakt geen contact meer te willen, bleef de Helmonder het slachtoffer belagen via email en telefoon. De man heeft ook spullen van de vrouw vernield.

Mishandeld
De rechtbank hield bij de uitspraak rekening met de verregaande gevolgen die de gebeurtenissen hebben gehad voor het slachtoffer. De vrouw is zowel lichamelijk als psychisch mishandeld en is verhuisd omdat ze zich in haar woning niet meer veilig voelde.

Naast de gevangenisstraf krijgt de Helmonder een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd. Dit houdt in dat de man ook na zijn celstraf wordt begeleid en in de gaten wordt gehouden om herhaling van zijn gedrag te voorkomen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen