22.9 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- LiesselHenk Beekman Memorial uitgereikt aan Dierenpark ‘de Volksvriend’ in Liessel

Henk Beekman Memorial uitgereikt aan Dierenpark ‘de Volksvriend’ in Liessel

Een afvaardiging van CV De Heikneuters uit Deurne heeft vorige week de Henk Beekman Memorial uitgereikt aan Dierenpark ‘de Volksvriend’ in Liessel. Ook kreeg de organisatie een cheque met het symbolische bedrag van 111 euro.

De Henk Beekman Memorial is een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt door de carnavalsvereniging uit de Sint Jozefparochie en bestemd is voor personen of initiatieven die zich belangeloos inzetten in de gemeenschap.

Twijfel
“Wij proberen ieder jaar op zoek te gaan naar een leuk en uniek initiatief”, zegt afvaardiging van De Heikneuters. Deze keer gaat de eer naar het dierenparkje bij de windmolen in Liessel, dat in 1967 werd gesticht door de gemeente Deurne.

Daar waar er destijds enige twijfel was bij het toenmalige raadslid Willem Wijnen omdat hij dacht dat de Liesselse gemeenschap dit plan niet steunde, werd het dierenparkje – toen nog een hertenkampje – een klein middelpunt binnen de Liesselse gemeenschap waar menig kind samen met ouders of grootouders een bezoekje aan heeft gebracht.

Bezuinigingen
In het kader van bezuinigen besloot de gemeente Deurne in januari 2011 de subsidie in te trekken voor het parkje. Om het voortbestaan van het initiatief te waarborgen werd daarom in april van datzelfde jaar ‘Stichting Behoud Dierenpark Liessel’ opgericht. Een aantal van de personen die bij deze oprichting betrokken waren, zijn nu nog steeds actief voor het dierenpark.

De afvaardiging van CV De Heikneuters prijst de inzet van de vrijwilligers: “Afhankelijk van giften, deelname aan Rabo ClubSupport en andere initiatieven zorgen jullie met z’n allen ervoor dat het Dierenparkje Liessel levend blijft. Dieren verzorgen, mest opruimen, schoffelen rondom het hekwerk, onderhoudswerkzaamheden en via social media het parkje onder de aandacht brengen. Allemaal belangeloos”

Vandalisme
De mensen achter het dierenpark in Liessel hebben het niet altijd even gemakkelijk gehad. Een periode van vandalisme teisterde het parkje, in 2018 werd er een pauw gestolen en door de jaren heen zijn er ook dieren overleden. Het heeft de vrijwilligers er niet van weerhouden om er de schouders onder te zetten en hun vrije tijd te besteden aan Dierenpark ‘de Volksvriend’.

“Wij hopen dat naast deze onderscheiding en blijk van waardering dit initiatief nog eens extra onder de aandacht wordt gebracht. Want zoals ook elk initiatief is men natuurlijk nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en eventuele sponsoren”, zeggen de leden van CV De Heikneuters.

De Henk Beekman Memorial werd voorheen tijdens de carnavalsperiode uitgereikt, maar wordt sinds deze keer voortaan door het jaar heen aan een persoon of organisatie toegekend. De onderscheiding is vernoemd naar Henk Beekman die een trouw lid was van de carnavalsvereniging en zich jaren heeft ingezet voor allerlei activiteiten en ondersteunende taken. Om hem te eren is de jaarlijkse onderscheiding in het leven geroepen, waarbij als motto geldt: ‘de waarde van een mens, herkent men aan wat hij met zijn vrije tijd weet te doen.’

Foto: CV De Heikneuters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen