8.8 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneHerhaling videovoorstelling ‘De Pareltjes uit de Geschiedenis van Deurne’

Herhaling videovoorstelling ‘De Pareltjes uit de Geschiedenis van Deurne’

Tijdens De Nacht van het Witte Doek konden bezoekers dit jaar een vijftal films zien over de historie van Deurne onder de verzamelnaam ‘De Pareltjes uit de Geschiedenis van Deurne’. Voor degenen die er toen tijdens de première niet bij konden zijn, worden de vijf films opnieuw vertoond op vrijdagavond 29 oktober in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai in de Zeilberg.

Het zijn vijf korte films van lokale filmmakers in samenwerking met de projectgroep Passie en Verhalen en Visio Videoworks. De onderwerpen die in de films aan bod komen zijn onder meer de ‘Kraamperikelen’ over het bevallen op het Brabantse platteland, en ‘De groen water affaire’ over het groene water dat in 1981 uit de leiding kwam in Deurne. Toneelgezelschap De Klotlanders zal tijdens de voorstelling ook aanwezig zijn.

De films zijn te zien op 29 oktober in Den Draai aan de Blasiusstraat in de Zeilberg van 20.00 uur tot 22.30 uur. Bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden met het aantal gewenste plaatsen door een mail te sturen naar pareltjesvandeurne@gmail.com. Voor de toegang moet je een QR-code of negatieve test kunnen tonen.

Foto: Passie voor Verhalen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen