18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneHet Dorp en DMG prominent bij Poeiersuiker

Het Dorp en DMG prominent bij Poeiersuiker

Het is dit weekend druk in Cultuurcentrum Martien van Doorne. Want Marco Swiggers staat drie avonden op het podium met zijn oudejaarsconference ‘Poeiersuiker!’

Na zijn eerste oudejaarsconference in 2017 smaakte het de Vlierdenaar duidelijk naar meer. En de bezoekers kennelijk ook, want hij trekt dit weekend zo’n 1.000 mensen naar zijn visie op Deurne in het bijna voorbije jaar.

Prominent in de ruim anderhalf uur durende show waren dit jaar ‘Het Dorp’ en het jaaroverzicht van DMG. Marco had zich eerder al laten ontvallen veel informatie via DMG te krijgen en dat bracht hij keurig in twee blokjes richting het publiek.

Onderwerpen als de bloktijden van de winkels in het centrum van Deurne, de verdwenen knik op de splitsing van de Vlierdenseweg en de Fabriekstraat, de geluidsschermen op het spoor, de spoortunnel en een liedje over hennepplantages op diverse locaties in Deurne brachten de handen op elkaar in de zaal en daarmee kreeg Marco de lachers op zijn hand.

En dan was er nog het sprookje van Deurne, dat ging over koning Mak en zijn drie zoons, Helm, Mar-Nix en Rastarinus. Op spitsvondige wijze liet Marco weten welke zoon de kroon van de oude koning zou verdienen.

En met zijn ‘Wauw, wat ’n jaar!’ trakteerde Marco zijn bezoekers op leuke wijze op een ‘encore’.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen