8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneHilko Mak ook de komende zes jaar burgemeester van Deurne

Hilko Mak ook de komende zes jaar burgemeester van Deurne

De herbenoeming van burgemeester Hilko Mak is officieel bevestigd bij koninklijk besluit. Dit betekent dat Hilko Mak ook de komende zes jaar de burgemeester van Deurne is. Hij is burgemeester van Deurne sinds 2011 en begint nu aan zijn tweede ambtstermijn, die op 1 februari ingaat.

Aan een herbenoeming van een burgemeester gaat een officiële procedure vooraf. De burgemeester voert eerst een gesprek met de Commissaris van de Koning en met een vertrouwenscommissie, die door de gemeenteraad wordt samengesteld. De gemeenteraad bespreekt het verslag van de vertrouwenscommissie en stuurt vervolgens een aanbeveling naar de Commissaris van de Koning. De commissaris adviseert de minister van Binnenlandse Zaken. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij de Koning. De herbenoeming van burgemeester Mak kwam tot stand na een positieve aanbeveling van de gemeenteraad en een positief advies van de Commissaris van de Koning.

Burgemeester Mak: “Mijn eerste termijn bestond vooral uit het blijven beheersen van de gevolgen van de financiële situatie waarin Deurne bij mijn aanstelling verkeerde. Daar zijn we, college en gemeenteraad, goed in geslaagd. We hebben de financiën weer op orde en kunnen weer vooruit kijken. In mijn nieuwe termijn hoop ik verder te kunnen bouwen aan de toekomst van Deurne. Samen met de wethouders, de gemeenteraad en de Deurnese samenleving ga ik daar de komende zes jaar de schouders onder zetten. Ik heb er zin in en ben zeker van plan om de termijn van zes jaar vol te maken.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen