4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneHoofdcentrale Deurnes glasvezelnetwerk verplaatst naar ander parkeerterrein

Hoofdcentrale Deurnes glasvezelnetwerk verplaatst naar ander parkeerterrein

Waar de belangrijkste glasvezelcentrale van Deurne oorspronkelijk zou komen op de Heuvel, is na veel bezwaren besloten deze te verplaatsen naar het parkeerterrein van de Molenstraat/Kerkstraat.

In totaal zullen er in Deurne zes gebouwen komen die ervoor moeten zorgen dat het supersnelle internet operationeel wordt. Het gebouw waar we nu over spreken is de belangrijkste daarvan. In eerste instantie wilde netwerkaanbieder E-Fiber dit neerzetten op de parkeerplaats bij de Action. Enkele omwonenden maakten bezwaar tegen de door de gemeente verleende vergunning, ze waren onder meer bang voor geluidsoverlast en verminderd uitzicht.

Plan B
De gemeente gaf gehoor aan het bezwaar en keek samen met E-Fiber naar plan B. Dit werd de parkeerplaats achter Domino’s pizza. Omdat deze locatie geen bezwaren opleverde werd hier kortgeleden de bouw van de centrale afgerond.

Klaar voor gebruik
Nu de nieuwe glasvezelcentrale klaar voor gebruik is, gaat aannemer Spitters vanaf deze week aan de slag met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het centrum van Deurne. Na het centrum zal ditzelfde proces plaatsvinden in achtereenvolgens het noord-oosten (waaronder Walsberg) en zuid-oosten (onder andere Zeilberg), Vlierden en omgeving, Liessel en tenslotte Neerkant en Helenaveen. De laatste aansluitingen zullen volgens de planning in juni van het volgende jaar afgerond zijn. Vanaf dan kan heel Deurne beschikken over supersnel internet.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen