21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneHoog bezoek bij de Nieuwenhof

Hoog bezoek bij de Nieuwenhof

Vijf weken hebben ze elkaar niet in de ogen kunnen kijken, de bewoners van afdeling de Bongerd en hun geliefden. Vanwege de coronamaatregelen is deze verblijfsafdeling in de Nieuwenhof gesloten. Bezoek mag er niet in, bewoners mogen er niet uit. Vandaag kwam er voor even verandering in deze situatie want met een hoogwerker werd familie tot de eerste verdieping gebracht. Het laat zich niet moeilijk raden dat hiervoor veel animo was.

Twee weken geleden werd het plan voor deze actie geboren tijdens de uitzending ‘in de greep van Corona’. DMG, Variant schoonmaakservice, Zorgboog en de gemeente Deurne bundelden hun krachten en voegden de daad bij het woord. Tussen 9.00 en 17.00 uur konden mensen op afspraak gebruik maken van deze kans en de beschikbare plekjes vonden gretig aftrek.

Tranen
Hoe de bewoners van de Bongerd worden gemist, was af te lezen aan de tranen in de ogen van velen. “Wa was ’t toch moi, hier raak ik niet meer over uitgepraat”, vertelt een bezoekster. Zelf woont ze op de tweede verdieping van de Nieuwenhof, haar hulpbehoevende man op de eerste. “We praten elke dag een keer of zes met elkaar vanaf het balkon maar dat is toch niet echt omdat we elkaar niet goed kunnen verstaan. Bellen kan mijn man niet, hij heeft geen telefoon, dus deze kans wilde ik echt niet aan me voorbij laten gaan.”

‘Het was echt fijn’
“Ik had echt niet gedacht dat ons mam in dat ding zou gaan”, vertelt haar dochter trots “maar ze was vastbesloten, mooi dat dit georganiseerd is.” “De tijd was zo snel om, maar het was echt fijn”  straalt een andere bezoekster. Normaal gesproken zoekt zij haar man dagelijks op dus de afgelopen vijf weken waren een hele omschakeling.

Coronaproof
De meeste mensen waren niet met lege handen gekomen, gelukkig was er in het bakje van de hoogwerker genoeg ruimte voor twee bezoekers, de bestuurder én alle cadeaus. Voor de gelegenheid was er een coronaproof plexiglas frame geplaatst dat de medewerker van Variant en de bezoekers van elkaar gescheiden hield. Ook kreeg iedereen een flesje desinfecterend middel.

Geslaagde actie
‘Project hoogwerker’, zoals deze actie in de wandelgangen van DMG genoemd werd, mag meer dan geslaagd genoemd worden. “Best heftig om te zien hoeveel emotie er loskomt”. Vindt één van de medewerkers van variant “Maar we hebben iets goeds gedaan”.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen