9.4 C
Deurne
vrijdag 3 februari 2023
Home- DeurneHoreca in de Peel kleurt oranje als protest; ‘Het is genoeg geweest!’

Horeca in de Peel kleurt oranje als protest; ‘Het is genoeg geweest!’

Bij verschillende horecazaken in Deurne en de Peelregio waren dinsdagmiddag al de eerste oranjeversieringen te zien als protest tegen de huidige coronamaatregelen. De horecaondernemers zijn het zat en willen uiterlijk woensdag 26 januari weer open.

“Niet alleen de horeca maar ook theaters, bioscopen, kermissen en de evenementenbranche willen graag de deuren weer wagenwijd open zetten om eenieder weer gastvrij te kunnen ontvangen. Wat het leven kleur geeft en leuk maakt, is op dit moment gesloten”, laten de horecabazen weten.

Oranje
De reden om het protest te voeren met de nationale vlag en oranjeversieringen is simpel, leggen de gezamenlijke ondernemers uit: “Dit is omdat Nederland als enige land nog een complete sector gesloten houdt. We zijn er van overtuigd dat veel mensen onze sector een warm hart toedragen. Daarom vragen wij, eenieder die deze actie wil ondersteunen om mee te doen. Dit kunt u doen door thuis of als bedrijf ook de vlag uit te hangen.” Om extra aandacht te vragen, delen de deelnemende horecabedrijven zondag 23 januari tussen 14.00 en 16.00 uur een toepasselijke traktatie uit.

Massaal gehoor
Om nu al kenbaar te maken dat de horeca hoe dan ook volgende week opengaat, worden verschillende zaken met de nationale driekleur of een Oranjevlag versiert. “Hopelijk wordt er massaal gehoor aan gegeven als teken dat de horeca lang genoeg gesloten is geweest. De mensen die hierin werkzaam zijn, staan allemaal te popelen om weer aan de slag te kunnen”, legen de ondernemers van de horeca Deurne en de Peelregio uit.

Foto: Hotel Eetcafé In d’Ouwe Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen