18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneHub van Doornecollege aan de slag met ‘plastic soep’

Hub van Doornecollege aan de slag met ‘plastic soep’

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Dit komt van afval wat we op straat weggooien, visnetten die achterblijven, maar ook door het vele gebruik van plastic (verpakkingsmaterialen).

Al deze verschillende soorten plastic vormen samen in de zeeën en oceanen de plastic soep. Op het Hub van Doornecollege gaan de leerlingen van leerjaar 1 tijdens de lessen met dit onderwerp aan de slag. Tijdens de themaweek, die 16 april van start gaat, kunnen zij diverse workshops volgen over dit onderwerp. De oceanen beslaan 72% van het aardoppervlak en zijn onze voornaamste
zuurstofleveranciers. Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron. Maar omdat plastic niet verteert langs de biologische weg, is de plastic soep voor veel zeedieren dodelijk. Helaas is niet iedereen zich hiervan bewust en daar wil het Hub van Doornecollege iets aan doen! Tijdens diverse lessen wordt aandacht besteed aan afvalverwerking, hoe om te gaan met vervuiling en de verschrikkelijke gevolgen voor de leefomgeving van diverse diersoorten. Tijdens de themaweek, die maandag 16 april van start is gegaan, zal de Plastic Soup Foundation (een organisatie die zich inzet om de plastic soup in onze zeeen en oceanen te verminderen) komen spreken. Middels aantrekkelijke workshops zullen zij de leerlingen van de eerste klas van het Hub van Doornecollege informeren over de plastic soup en welke bijdrage de school, als samenleving en als individu, kan geven om het plastic afval in onze natuur te verkleinen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen