11.4 C
Deurne
dinsdag 15 oktober 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- DeurneHuisconcert van Ooit Jongens met Brabantse luisterliedjes in Museum De Wieger

Huisconcert van Ooit Jongens met Brabantse luisterliedjes in Museum De Wieger

Het duo Ooit Jongens geeft zondagmiddag een huisconcert bij Museum De Wieger in Deurne. Frank van Osch en Jos van den Dungen brengen luisterliedjes met een Brabantse tongval over uiteenlopende onderwerpen met een lach en een traan.

De twee muzikanten hebben in de afgelopen tientallen jaren hun sporen in de regionale muziekwereld ruimschoots verdiend.

Dialectpenning
Drie van de liedjes van singer-songwriter Van Osch wonnen bijvoorbeeld de Brabantse Dialectpenning voor beste liedtekst. Ook schrijft hij muziek voor zijn documentaires, zoals ‘De Acht van Chaam’ en ‘Het verdriet van carnaval’ met Eric Vloeimans. Van Osch is bijna zijn hele leven lang al filmmaker, gitarist en liedjesschrijver.

Jos van den Dungen is multi-instrumentalist, componist en arrangeur. Hij speelde onder andere met Dimitri van Toren en Het Zuidelijk Toneel en op cd’s van George Baker en The Gathering. In Ooit Jongens speelt Van den Dungen viool, accordeon, piano en gitaar. Hij arrangeert de muziek en zingt ook mee.

Persoonlijke liedjes
Samen speelden ze al eerder in Born in a Barn. Nu staan ze opnieuw gezamenlijk op de planken, met gitaren en veel andere instrumenten. En met een programma vol kleine, persoonlijke liedjes en herkenbare verhalen over leren fietsen en dus over vallen en opstaan.

Maar ook zingen ze over hun ‘roots’, kinderen en geliefden, over zorgen en twijfels, over de steeds killere wereld om ons heen, over ouder worden en ook de dood. “Zeker, ooit waren we jongens. En diep in ons hart zijn we dat nog steeds. Maar toch…”, zeggen Frank van Osch en Jos van den Dungen.

Het optreden van Ooit Jongens vindt plaats op zondag 15 september om 15.00 uur in de ateliers van Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne. De zaal is open vanaf 14.30 uur en de entree bedraagt 10 euro. Reserveren is gewenst en kan op de website van De Wieger.

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen