De huisvesting van arbeidsmigranten op Bospark De Bikkels in Vlierden gaat niet door. Dat is afgelopen vrijdag door het college van..." />
17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneHuisvesting arbeidsmigranten op De Bikkels gaat niet door

Huisvesting arbeidsmigranten op De Bikkels gaat niet door

De huisvesting van arbeidsmigranten op Bospark De Bikkels in Vlierden gaat niet door. Dat is afgelopen vrijdag door het college van burgemeester en wethouders per brief medegedeeld aan Roompot. 

Op woensdag 25 oktober heeft wethouder Marinus Biemans een overleg gevoerd met de directeur en een manager van Roompot. Roompot nodigde de wethouder uit voor een overleg om te praten over de toekomstplannen voor Bospark De Bikkels in Vlierden. In het overleg heeft Roompot aangegeven dat zij het plan hebben om het park uit de recreatieve verhuur te halen en voor 3 tot 5 jaar te gebruiken voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarna wil Roompot het park renoveren en weer in de recreatieve verhuur brengen.

Op vrijdag 17 november heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan Roompot met daarin het antwoord op deze vraag. Het antwoord is als volgt: “Het college van burgemeester en wethouders gaat uit van de mogelijkheden die het geldende bestemmingsplan ‘Tweede herziening bestemmingsplan Buitengebied’ en het ‘Beleidskader huisvesting arbeidsmigranten 2015’ biedt. De huisvesting van arbeidsmigranten op een recreatiepark in het buitengebied voldoet hier niet aan. Het verzoek wordt om die reden niet mogelijk geacht.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen