18.8 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneHulp bij realisatie sociale burgerinitiatieven

Hulp bij realisatie sociale burgerinitiatieven

‘Kern met Pit’ is een landelijk project waarbij mensen die een droom voor hun buurt hebben, worden uitgedaagd om deze binnen een jaar te realiseren. Het kan om vanalles gaan, denk bijvoorbeeld aan een speelplek, klusschuur, buurtmusical, zorgapp of pluktuin. Het maakt niet uit wat het idee is, als het maar gedragen wordt door bevlogen inwoners.

Begeleiding
Wanneer je je aanmeldt voor ‘Kern met Pit’, onderdeel van de KNHM foundation, kan je rekenen op een jaar lang begeleiding in de vorm van coaching, workshops, netwerkbijeenkomsten en de hulp van ingenieursbureau Arcadis.
Wanneer het lukt om het project binnen een jaar te verwezenlijken, dan ontvang je het predicaat Kern met Pit én duizend euro.

Heiakker
In 2012 verwierf Deurnese wijk de Heiakker onder leiding van de wijkraad en Nancy Goossens al de titel ‘Kern met Pit’. Dit met hun ‘Natuurlijk Spelen-plan’.

Inschrijven voor Kern met Pit 2020 is gratis en kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. Ook voor verdere informatie over dit project kan je op deze website terecht.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen