5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- Deurne'Ik stop voor zebra's'

‘Ik stop voor zebra’s’

Basisschool Zeilberg kampt al jaren met een tekort aan verkeersbrigadiers. Dat heeft geleid tot het besluit van de verkeerswerkgroep om geen brigadiers meer in te zetten op het kruispunt in Zeilberg (Zeilbergsestraat-Blasiusstraat-Hagelkruisweg). In overleg met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Deurne is besloten om twee zebrapaden aan te leggen op deze locatie. Dat is aan het begin van het schooljaar gerealiseerd. Met de basisschoolkinderen is klassikaal gesproken over de doelstelling van een zebrapad en hoe over te steken. Veel klassen zijn ook ter plaatse gaan kijken.
Helaas blijkt echter uit de praktijk dat veel automobilisten NIET stoppen voor het zebrapad en gewoon doorrijden, ook al loopt er een kind/voetganger. Dit zorgt voor onveilige situaties.

Om de automobilisten op een positieve manier attent te maken op het feit dat zij voorrang moeten verlenen aan overstekende voetgangers of mensen die aanstalten maken over te steken, is het project: ‘Ik stop voor zebra’s!!!’ opgestart. Gedurende twee weken zullen ’s morgens tussen 8.15 en 8.30 uur leerlingen samen met een ouder op het kruispunt gaan staan met zelfgemaakte spandoeken en zebramaskers. Ook zullen er flyers worden uitgedeeld aan de stoppende automobilisten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen