7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneIllegale huisvesting arbeidsmigranten

Illegale huisvesting arbeidsmigranten

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op dinsdagavond 11 juli een controleactie gehouden in de gemeente Deurne. Bij deze controle is een illegale en brandgevaarlijke huisvesting voor arbeidsmigranten aangetroffen. Er zijn per direct kamers gesloten. De acht arbeidsmigranten die zich op de locatie bevonden, zijn naar een andere veilige plek gebracht. Op de locatie werden nog meer overtredingen geconstateerd.

Het PIT voerde de controle uit naar aanleiding van een anonieme melding. Ook waren er vermoedens dat er sprake was van strijdigheid met het bestemmingsplan en dat de bewoning niet volgens de inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) was. De melding en vermoedens bleken terecht.

Op het terrein waar de controle plaatsvond trof het PIT een nissenhut aan, die werd bewoond door acht arbeidsmigranten en de twee hoofdbewoners. De loodsen zijn illegaal gebouwd. Ook is er geen vergunning aangevraagd voor het huisvesten van de arbeidsmigranten. Bovendien is de situatie in strijd met het bestemmingsplan. Omdat er sprake was van een brandonveilige situatie, heeft het PIT direct ingegrepen.

De bewoning voldeed niet aan de inschrijving in de Basisregistratie Personen. Verder was er sprake van diverse milieuovertredingen. De eigenaar wordt hierover aangeschreven en er vindt een nieuwe controle plaats. Hierbij wordt bekeken of de eigenaar zijn zaken dan wel op orde heeft. Netbeheerder Enexis constateerde dat er stroom werd gebruikt, waarvoor niet was betaald. De eigenaar ontvangt hiervoor een naheffing.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen