13.6 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- VlierdenIn september duidelijkheid over arbeidsmigranten op De Bikkels Vlierden

In september duidelijkheid over arbeidsmigranten op De Bikkels Vlierden

De plannen voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten op recreatiepark De Bikkels in Vlierden krijgen langzaam aan meer vorm. De gemeente Deurne, de dorpsraad Samen Vlierden en omwonenden overleggen nu nog met Roompot Vakanties. Naar verwachting zal tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 17 september worden gestemd over het plan dat in de derde week van augustus op tafel moet liggen.

Eerder kwam Roompot met een plan om het park zo snel mogelijk weer open te stellen voor recreatieve verhuur en gelijktijdig te starten met het restylen van het park in de Vlierdense bossen onder een nieuwe naam Nature Resort De Peel. Het vernieuwde park zou dan 1 januari 2021 weer open kunnen.

Tijdelijke huisvesting

Tot die tijd is de bedoeling dat veertig van de 138 wooneenheden worden benut voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten, daarna worden alle huisjes weer honderd procent voor recreatief verblijf bestemd.

Nieuwe beleidsregels

Wettelijk gezien was het plaatsen van arbeidsmigranten voorheen niet toegestaan op een recreatiepark in Deurne. De gemeenteraad heeft op 3 juli 2019 nieuwe beleidsregels voor de huisvestiging van tijdelijke arbeidsmigranten voor een periode van maximaal een jaar vastgesteld. Volgens die nieuwe regels kan er in principe op elke locatie gehuisvest worden, mits het past in de omgeving, het woon- en leefklimaat goed is, er goede parkeermogelijkheden zijn, de locatie goed bereikbaar is en er draagvlak is in de buurt.

Weerstand

De plannen leverde eerder veel weerstand bij omwonenden op dus het blijft nog even onduidelijk of Roompot straks wel of niet arbeidsmigranten mag huisvesten op de recreatiepark. De gesprekken die nu worden gevoerd tussen de gemeente, Samen Vlierden en Roompot Vakanties, gaan vooral over onder welke voorwaarden het plan eventueel mag worden uitgevoerd.

Concrete gegevens

In de derde week van augustus moeten concrete gegevens over het aantal arbeidsmigranten bekend zijn. Mocht er genoeg draagvlak bestaan, dan gaat het plan naar de gemeenteraad zodat de verschillende politieke partijen voor of tegen het plan kunnen stemmen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen