12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneInformatieavond over nieuwe bestemming voormalige LTS Deurne

Informatieavond over nieuwe bestemming voormalige LTS Deurne

Op 6 februari is er een informatieavond  over de nieuwe bestemming van de LTS Deurne in Wijkhuis D’n Houten Hoek. Door middel van presentatieborden kan men meer te weten komen over de nieuwe plannen en er is een mogelijkheid om vragen te stellen. De avond begint om 19.00 uur. 

De voormalige LTS aan de Haspelweg zal een thuis bieden voor ongeveer 20 mensen met dementie. Rond 2020 zal het Gastenhuis open gaan.

Het Gastenhuis
Het Gastenhuis is een kleine zorgformule voor mensen met dementie. Elke vestiging wordt geleid door een zorgechtpaar dat er zelf ook woont. Elke vestiging heeft 20 appartementen, waarvan er twee geschikt zijn voor echtparen. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen welkom in de vestiging en zal er ook zorg aan huis worden opgestart als blijkt dat daar in de gemeente behoefte aan is. In de zorg wordt samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en lokale middenstand.

Inwonend zorgechtpaar
De inwonende zorgechtparen zijn zelf ook opzoek naar sociaal contact in de wijk en gemeente. Zij zorgen ervoor dat het Gastenhuis wordt opgenomen in de wijk en dat hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze manier kunnen zij hun gasten een zo goed mogelijk leven bieden.
De positie van zorgpaar is op dit moment nog open. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze uitdaging, kom dan naast de informatieavond op 6 februari ook naar de informatiemiddag op 30 maart. Meer informatie over deze vacature en de informatiedagen is te vinden op zorgpioniers.nl.

 

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen