4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneInformatieavond in Deurne over warmtepomp; vanaf 2026 verplicht, maar bijna helft Brabanders...

Informatieavond in Deurne over warmtepomp; vanaf 2026 verplicht, maar bijna helft Brabanders wil er geen

Installateurs verwachten dit jaar een recordaantal warmtepompen te plaatsen. Volgens een onderzoek van vergelijkingssite Slimster zou over vijf jaar 30,2 procent van de Brabantse bevolking een warmtepomp in huis hebben. Dat zijn 792.329 huishoudens.

Hoewel de warmtepomp vanaf 2026 verplicht wordt, is volgens het onderzoek 45,3 procent van de ondervraagde Brabanders niet van plan om in de toekomst een warmtepomp te laten installeren. 12,5 procent van de inwoners van de provincie Noord-Brabant heeft volgens de cijfers van Slimster al een warmtepomp.

Themabijeenkomst
Voor wie de aanschaf van een warmtepomp overweegt, wordt in Deurne op dinsdag 26 september een themabijeenkomst gehouden bij De Ossenbeemd. Tijdens de informatieavond van EnergieHuis Slim Wonen wordt onder andere uitgelegd welke typen warmtepompen er zijn en voor welke subsidie je mogelijk in aanmerking komt.

Ook wordt ingegaan op de mogelijkheden van een airco als alternatief om lokaal bij te verwarmen in de winter en de aanpassingen die in een woning moeten plaatsvinden voor de installatie van een (hybride) warmtepomp.

Jongere generatie
Vooral de jongere generatie ziet het elektrisch verwarmen wel zitten, blijkt uit het onderzoek van Slimster. Zo verwacht maar liefst 52 procent van de twintigers binnen vijf jaar een warmtepomp te hebben. Onder dertigers is dit nog 35 procent, maar daarna loopt het per leeftijdscategorie snel af.

Ook is er veel verschil in animo voor warmtepompen per provincie. Vooral in Flevoland, Groningen en Drenthe zal het aantal warmtepompen de komende jaren toenemen. Inwoners van Zeeland zijn daarentegen nog niet overtuigd: minder dan een vijfde van de Zeeuwen denkt binnen vijf jaar over een warmtepomp te beschikken.

De themabijeenkomst ‘Warmtepompen’ van EnergieHuis Slim Wonen vindt plaats op dinsdag 26 september om 19.30 uur bij De Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne.  Aanmelden voor de informatieavond kan via energiehuisslimwonen.nl.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen