11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneInformatiebijeenkomst over nut en noodzaak van een levenstestament

Informatiebijeenkomst over nut en noodzaak van een levenstestament

Er blijken nog steeds veel vragen en misverstanden te zijn over het opstellen van een levenstestament. Daarom houdt LEV-groep Deurne maandag 12 september een informatiemiddag over het nut en de noodzaak van zo’n testament waarin je laat vastleggen wie namens jou financiële en medische beslissingen mag nemen als je dat zelf niet meer kunt.

Eén van de misverstanden is dat veel mensen denken dat je partner of kind automatisch jouw beslissingen mag nemen als je dat zelf niet meer kunt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Zelfs niet als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd.

Bijeenkomst
Hannelie Jagtenberg van Notariaat Deurne gaat tijdens de bijeenkomst in op de verschillen tussen een gewoon testament en een levenstestament. Ook wordt bekeken wat er in zo’n document allemaal kan worden vastgelegd. Zaken als wie er bij jouw (spaar)geld kan komen en wie jouw vermogen mag beleggen of een schenking namens jou mag doen.

Huisdieren
Naast medische wensen zoals wie jouw medische dossiers mag bekijken en wie overlegt met je behandelend arts, kan je ook persoonlijke zaken in een levenstestament verwerken. Bijvoorbeeld wie er zorgt voor jouw huisdieren als jij dat niet meer kunt.

Vragen en antwoorden
Enkele van de specifieke vragen die Hannelie Jagtenberg zal beantwoorden, zijn:

  • Waarom sluit je een levenstestament af?
  • Wat heeft een levenstestament met de eigen bijdrage van de zorg te maken?
  • Wie beslist over mijn gezondheid als ik het niet meer kan?
  • Wie beslist er over mijn financiën?
  • Wat als je geen levenstestament hebt en je zelf geen beslissingen meer kunt nemen (wilsonbekwaam wordt)?

De bijeenkomst over het levenstestament vindt plaats op maandag 12 september van 14.00 tot 15.30 uur Sociaal Cultureelcentrum Den Draai aan de Blasiusstraat 2 in Deurne-Zeilberg. Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee en vanuit het Steunpunt Mantelzorg is Petra Mennes aanwezig, voor alle andere vragen en behoefte aan hulp. De toegang is gratis.

Aanmelden kan tot 6 september door een email te sturen naar petra.mennes@levgroep.nl of door te bellen met 0493-35 25 00 of 06-14 87 12 31.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen