18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneInge van Laarhoven stopt als raadslid DeurneNU; Janke van Dijk opvolger

Inge van Laarhoven stopt als raadslid DeurneNU; Janke van Dijk opvolger

Na acht jaar als burgercommissielid en vijftien jaar als raadslid neemt Inge van Laarhoven afscheid van de Deurnese politiek. Janke van Dijk neemt haar plaats in de fractie van DeurneNU in de gemeenteraad in.

Van Laarhoven (57) stopt omdat ze haar taak als raadslid naar eigen zeggen steeds moeilijker kan combineren met haar werk in de kinder- en jeugdpsychiatrie. “In de gemeenteraad heeft zij zich onder meer ingezet op het gebied van cultuur, zorg en welzijn. Met haar tomeloze inzet is Inge jarenlang mede beeldbepalend geweest voor het gezicht van de partij”, aldus DeurneNU-bestuurslid Wilbert Gerlings.

‘Jeugdig enthousiasme’
De 21-jarige Janke van Dijk uit Helenaveen volgt Van Laarhoven op. Zij heeft vorig jaar de opleiding tuin- en akkerbouw afgerond aan de HAS Hogeschool, als specialist in natte teelten en klimaatadaptatie. Van Dijk is nu ook binnen dit gebied werkzaam. Gerlings: “Janke is al sinds jonge leeftijd betrokken bij DeurneNU. Wij denken dat zij met haar jeugdige enthousiasme voor frisse nieuwe inbreng kan zorgen in de gemeenteraad.”

Inge van Laarhoven neemt tijdens de raadsvergadering van 20 april afscheid.

Foto: Facebook DeurneNU

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen