13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneInspiratie voor energiebesparing tijdens Duurzame Huizenroute Deurne

Inspiratie voor energiebesparing tijdens Duurzame Huizenroute Deurne

Wat kun je allemaal doen om energie te besparen in jouw huis? Dat kun je in de praktijk zien tijdens de jaarlijkse Duurzame Huizenroute Deurne. Met de actie wil Energiehuis Slim Wonen Deurne huiseigenaren attent maken op mogelijkheden tot verduurzaming.

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor zoals het aanleggen van een groen dak, de installatie van een hybride of all-electric warmtepomp, het aanbrengen van goede isolatie of het realiseren van energiezuinige ventilatie.

Bodemwarmtepomp
Tijdens de Duurzame Huizenroute Deurne op zaterdag 29 oktober kun je praktische voorbeelden zien die al in werking zijn. Aan de Veldstraat 44 in Deurne kan een groen dak worden bekeken en kun je ontdekken hoe je decentrale ventilatie aanlegt met warmteterugwinning. Tijdens de route kun je aan de Julianastraat 23 zien hoe dit huis netto energie terug levert, ook is hier een gesloten ventilatiesysteem aangelegd en een bodemwarmtepomp geïnstalleerd.

‘Nul-op-de meter-woning’
Als je geïnteresseerd bent in een hybride warmtepomp, dan kun je een kijkje nemen bij het huis aan de Teunisbloem 1 waar op deze manier al energie wordt bespaard. Aan de Veendijk 8 in Deurne vind je een zogenoemde ‘Nul-op-de meter-woning’ en aan de Kruisbesweg 4 in Helenaveen wordt een jaren ’40-woning verduurzaamd. Hier kan je meerdere fasen van de uitvoering zien.

Energie Huis Slim Wonen
Aan de Dirk Boutstraat 26 in Deurne kun je een hybride warmtepomp en na-isolatie van gevel en dak bekijken en aan het Haageind 31, op het terrein van de Ossenbeemd kun je een verduurzaamd huis uit 1969 bezichtigen. Daar vind je ook Energie Huis Slim Wonen waar je nog meer informatie kunt krijgen over slim besparen.

Bij alle adressen kun je zaterdag 29 oktober binnenlopen van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op de website van Energie Huis Slim Wonen.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen