7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneInternationale Vrouwendag - Woensdag 8 maart 2017

Internationale Vrouwendag – Woensdag 8 maart 2017

Woensdag 8 maart 2017: Internationale Vrouwendag

 

Programma

20.00 uur  Opening door DAS voorzitter Lisette Derkx

20.10 uur  Deel 1 Inleiding:

Korte lezingen door vrouwen over hoe zij een plek in de maatschappij veroverd hebben:

 • Sidiqa Dashti Zahib: hoe vind je als vrouw en vluchteling een plek in een nieuwe samenleving?
 • Ilse Lommen: van baanverlies naar zelfstandige, nachtmerrie of droom?
 • Irene Kersten: Rust na impact, van bevlogen politievrouw naar zelfstandig ondernemer

 

 • uur Deel 2 Workshops:
 • Ellis Pranger. Maak indruk met je eerste indruk! De eerste indruk is bepalend voor de rest van een contact. Maar hoe zorg je ervoor, dat je indruk maakt met die eerste indruk…
 • Irene Kersten: “.If we all Jump, we will move the world”. Een eenvoudige techniek die vrouwen gezamenlijk in “beweging” kan brengen. Inspirerend en een eye-opener.

 

21.30-21.45 uur          Pauze

21.45 uur  Deel 3 Meet and Greet:

Laagdrempelige ontmoetingen met vrouwen over zeer uiteenlopende onderwerpen m.b.t. uitdagingen en levensloop. Schuif aan aan een hangtafel en stel vragen, discussieer met elkaar of luister alleen naar:

 • Susanne de Groot: ‘Netwerken = verbinden’. Netwerken klinkt soms wat eng. Hoe doe je dit? Waarom doe je dit?

“Ik ben zelf politiek actief en vervul diverse bestuursfuncties in de gemeente, provinciaal en op landelijk niveau. Door deze functies kom je diverse mensen tegen op verschillende niveaus en vanuit verschillende invalshoeken. Doordat je daardoor diverse mensen leert kennen en deze in de diverse functies ook weer kunt gebruiken en zij jou kunnen gebruiken, bouw je hierdoor een netwerk op! Het is in netwerkfuncties vooral geven en nemen, dit is misschien wel het belangrijkst! Als jij voor een ander iets over hebt, hebben andere mensen ook wat voor jou over. Dit kan in grote en kleine mate. Je moet niet alles op een weegschaal leggen. In je netwerk kun je diverse mensen met elkaar in verbinding brengen en andere kunnen dat voor jou doen. Je ziet wel, het is een bepaalde visuele cirkel die je uitbreid en aan de andere kant ook weer mensen afvallen. Dit laatste moet je niet te zwaar oppakken, maar iedereen komt steeds in een andere fase van je leven! Je bouwt bewust en onbewust continu aan je netwerk! “

 • Noor Hagelaar: De kracht van taal.

Welke overtuigingen en drijfveren zitten er achter onze woorden? Wat zeggen we de hele dag tegen onszelf? Hoe kunnen we hier op een positieve manier invloed op uitoefenen? Dit zijn een aantal vragen die ik mezelf het afgelopen jaar heb gesteld. De antwoorden waren soms opmerkelijk, confronterend en inspirerend. Door bewust te zijn welke invloed mijn gedachten hebben op mijn stemming en hoe ik hier weer  invloed op uit kan oefenen. Deze deel ik graag met je met daarbij de vraag; hoe kan dit van waarde zijn voor jou?

 • Nicole Lemlijn: het zwarte gat, hoe zoek ik mijn weg naar een volgende uitdaging?
 • Ans vd Velden: van werknemer naar leidinggevende, dynamisch leiding geven.

“Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg en WMO. Hoe het niet moet dat is voor iedereen duidelijk, maar hoe het wel moet is voor iedereen een zoekplaatje. Voorheen was ik werkzaam als SPV-er bij een GGZ crisisdienst. Na een politieke loopbaan als wethouder in 2 mooie gemeenten werd mij gevraagd  hieraan vorm te geven. Met een team van 25 HBO professionals met verschillende deskundigheden en achtergronden geven wij daar vorm aan. Maar hoe zorg je ervoor dat je het beste uit je teamleden haalt? Dat zij durven te leren en zij zich vooral eigenaar blijven voelen van een organisatie in beweging? Door hun als manager dynamisch te faciliteren. Een uitdaging voor hun én voor mij”.

 • Irene Kersten: door dicht bij jezelf te blijven kom je in je  kracht. Maar hoe doe je dat?

 

 

 

 

Plaats: Hotel Centraal, Wilhelminaplein 3 in Someren

Kosten:  € 5,=

Voor de workshop van Ellis Pranger is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen