14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneIntochten Sinterklaas in gemeente Deurne

Intochten Sinterklaas in gemeente Deurne

Sinterklaas zet zaterdag voet op Nederlandse bodem in Zaanstad. Een overzicht van de bezoeken van de Goedheiligman aan onze gemeente.

Traditiegetrouw komt de Sint op zondagmiddag aan op de Markt in Deurne. De tocht van Sinterklaas in Deurne start bij het Dinghuis. Vanaf daar trekt hij samen met zijn pieten via de Kruisstraat en de Visser naar de Markt. Daar barst het kinderfeest vanaf 13.30 uur los. Burgemeester Mak heet samen met de Deurnese kinderen de Goedheiligman welkom.

Meteen door naar Zeilberg
Sint heeft zondag een druk programma, want om 14.15 uur start bij De Molen de intocht in Zeilberg. Rond 14.30 uur gaat de optocht onder begeleiding van Harmonie Excelsior naar Den Draai, waar het Sinterklaasfeest verder gaat. Kinderen uit Zeilberg krijgen de kans om hun talent op het gebied van bijvoorbeeld zang, goochelen of moppen vertellen aan Sint en zijn pieten te tonen.

Kerkdorpen verwelkomen Sint week later
Natuurlijk is het voor Sinterklaas onmogelijk om de hele gemeente in één dag te bezoeken. Daarom zijn de intochten in de gemeente Deurne verspreid over meerdere dagen. Fanfare Sint Willibrordus zorgt op zondag 25 november voor een muzikaal welkom van de Sint in Neerkant. De festiviteiten beginnen in Neerkant om 14.00 uur.

Helenaveen viert feest
Ook in Helenaveen wordt het feest op zondag 25 november gevierd. Sinterklaas treft de kinderen van het Peeldorp die zondagmiddag om 13.30 uur bij De Gouden Helm.

Optocht Liessel
De Goedheiligman doet op zondag 25 november ook Liessel aan. De kinderen van De Zonnebloem zorgen samen met het Sint Hubertusgilde en Harmonie Sint Cecilia voor een warm welkom. De optocht begint om 14.00 uur bij de basisschool en gaat langs de Wellenshof en ´t Hofke naar de Oude Molen, Molenweg, Overloop, terug op Molenweg, Hulsbos en via Kieboom naar de Mgr. Berkvensstraat. In De Kastanje is een programma voor alle Liesselse kinderen.

Vlierdense kinderen kunnen optreden voor Sinterklaas
Tot slot brengt Sinterklaas op 25 november een bezoek aan Vlierden. Kinderen hebben zich de afgelopen weken op kunnen geven om voor Sint en zijn pieten te zingen, dansen of een versje voor te lezen. De Vlierdense intocht vindt plaats bij Zaal Thijssen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen